
Tedy, zakoupili jsme nohu a nacpali ji do mrazáku, nevěda, co s ní. Vešla se jen tak tak. Po nějaké době se začala dožadovat zpracování - velmi účinně překážela.
Našla jsem na netu recept, zahrnující spoustu slaniny, rozmarýnu, česneku a červeného vína. Nahoře vidíte, jak to vypadalo, když jsem na tom půl hodiny dováděla.


Bramborák jsem měla vždycky spojený s dobrou, ale hrozně mastnou těstovitou hmotou, které se člověk přejí po třech soustech. Její verze je bez mouky, se zachováním bramborákova "osobitého šarmu" , který tvoří dle mého majoránka (jak božsky voní ta od Yenn ze Zimoře!), brambory a česnek. Výsledek je

Placky dohnal k tenkokřupavé dokonalosti - dokonce je obracel ve vzduchu jako palačinky!

Třetí kulinářskou novinkou dnešní noci je, že jsem konečně sehnala dýně! Jsou zcela... roztodivné. Posuďte sami. Z té modré hodlám udělat polévku. Už se hrozně těším.
Dýním zdar!

3 komentáře:
Čauky Kanyapi!
Máš tu hezky, krásná je i kýta, o dýních ani nemluvě! Kdepak jsi sehnala ty fialové? :-)
No to je přímo koncert v kuchyni! Určitě by to chtělo s vařením v tomto elegantním duchu pokračovat :-)
Fialová dýně je pro mě skoro zjevení. Jsem zvědavá, jak bude chutnat?
Tý jo, ty dýně vypadají jako barevní mutanti dýně, cukety a patizonu :-D
Okomentovat