středa 19. prosince 2007

Pergola

Když jsme rekonstruovali domeček, při překládce střechy jsme nechali krokve protáhnout do pergoly. Představovali jsme si, jak na ní budeme sedávat, obědvat, odpočívat... ale více než rok byla jen skladištěm nepořádku.
Postupně jsme sice cihly, pytle s cementem a podobné lahůdky stěhovali do stodoly, ale do útulné odpočinkové prostory měla pergola pořád hodně daleko. Hlavní nepříjemností byl jemný prach, který dráždil oči i nos a pořád se zanášel do obyváku.

Když jsme si přivezli Mátku, neomylně si vybrala pro venkovní ležérní lenošení to nejprašnější, nejhnusnější místo přímo uprostřed. A za pár dní už měla oči jako králík.
To byla poslední kapka. V sobotu dalšího týdne Peťa nakoupil prkna, ze zahrady jsme spolu natahali staré trámy z krokví stodoly, a během dvou weekendů vznikla krásná prkenná podlaha jak z westerových filmů.
Mátka ji přímo miluje. Má na ní deku, kde ráda spí, když si chce od nás odpočinout nebo se zchladit venku na čerstvém vzduchu, a nebo sedí na okraji a veledůležitě vyhlíží do krajiny.
Jak se vám líbí? :)

4 komentáře:

Jan Čeřovský řekl(a)...

Gratuluji k stavebnímu úspěchu! :) A v létě stoleček, židličky a večerní láhev vína... hmmmm :o)))

Okeya řekl(a)...

Zdá se, že Fermátka vážně nějaké změny přináší ... ač v nečekaném směru ;-)) musím se do vánoc zajet kouknout...

Anonymní řekl(a)...

Podlaha krásná, Fermátka krásná ale co novej kocour?
Kdy bude článek?
:o)

Morgie řekl(a)...

No žjóoova.. Vypadá to krásně, hele, žy my s tou návštěvou nepočkali :D :D

----
měli jsme problémy s netem a počítačem.. síla.. ale už jsme zase na příjmu, ozvi se, jaký byl Štědrý den ;)