středa 14. května 2008

Máme koťátka!

Dnes v noci, přesně po 65 dnech od krytí, Mia porodila tři krásná zdravá koťátka, podle prvního odhadu dvě ženské a klučinu :)
Kolem půl dvanácté v noci se Mia začala omývat a být nervozní, takže jsem usoudila, že je ještě čas a nařídila si budíka za hodinu. Po půl hodině jsem ji ale šla zkontrolovat a dobře jsem udělala, protože se rozhodla změnit "porodnici" a zalezla si pod vanu. Další asi hodinu jsme se ji odsud snažili dostat a nakonec jsme usoudili, že toho nejsme schopni, aniž bychom jí nějak ublížili nebo ji příliš vystresovali, takže jsem zhasla a lehla si k vaně jako podpora. Mia naštěstí při závěrečných stazích prvního koťátka popošla natolik ke mě, že se nechala vytáhnout, a kotě zůstalo ležet blízko východu, takže jsem na ně snadno dosáhla.
Tenhle první prcek byl sice trochu modrý, přeci jen si v porodních cestách užil nejdéle, ale poměrně rychle se vzpamatoval. Roztrhla jsem mu obal na obličejíku a ostatní už zařídila Mia.
Pak už se maminka uklidnila, pečlivě omyla prvního potomka, kocourka, a asi za hodinu porodila během chvilky další, kočičku, která byla od začátku velice akční.
Třetí kotě, zřejmě také slečna, šlo nohama napřed, ale i když to bylo o něco pomalejší, nemusela jsem nijak pomáhat.
Mia se ukázala jako pečlivá a už docela zkušená máma, od koťátek se nehne, kojí je, myje a opečovává.
Haku vzorně převzal roli otce, pomáhal s mytím koťat i maminky a tak Mia olízala i jeho, když už byla v ráži.
Celý porod trval zhruba od půl dvanácté do čtyř do rána, přičemž samotné jednotlivé porody byly vždy v rámci maximálně deseti minut.
Takže jsme to zvládli, to nejhorší máme za sebou!
Každopádně máme všichni velikou radost a těšíme se, jak naše miminka porostou.

8 komentářů:

ak86 řekl(a)...

huraaaaaaaaaaaaaaa-))) mimiiiiiii:-))) zdalipak uz vymyslis jmena?;)

Teranell řekl(a)...

mimimi :)) to už abych začala doma přemlouvat, jak jsou siamky super :))
jsem hrozně zvědavá, jak se vybarví :)))

Morgie řekl(a)...

To je kráása!!!
Jsem moc ráda, že to nebylo tak komplikované jako Tašiho cesta :) Zdravíme klubíčka!!!

Kanyapi řekl(a)...

Non: kdepak, ty přijdou sama :) Ještě žádná nepřišla. Já si hraju nejvíc s klučinou, tedy hraju, nejvíc ho kontroluju ,)

Ter: už začni, já tě budu zásobovat fotkami :) bylo by super, kdybyste si jedno vzali. Počkej, až je uvidíš, jsou k sežrání!

Morgie: Jsou to klubíčka -atleti, pořád lezou po mámě a kocouřisko už na mne dokonce zasyčelo, co si to jako dovoluju ho zvedat do vzduchu :D
Bylo to rychlé, ale ten úvod pod vanou byl dost velký nápor na nervy pro nás i Miu - takže kocourek se může chlubit, že je "podvaňák"...

Morgie řekl(a)...

ještě, že se nenarodil "pod vraty"... *555*

ak86 řekl(a)...

jsou k sezrani:-D

Anonymní řekl(a)...

Meaple
_______

Kaný? Nejsou pod nima doufam moje Čtyřlístky a Kačeři Donaldi? Že ne? *88*

Anonymní řekl(a)...

mňááááááu!
jsou fakt nádherný...:)
t.